19.5.08

Παρέμβαση στον ποδηλατικό γύρο Ηλιούπολης




Στις 18 Μαΐου, στα πλαίσια της εναντίωσης στην κατασκευή της νέας περιφερειακής λεωφόρου Υμηττού, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στον πρώτο ποδηλατικό γύρο Ηλιούπολης, μία fiesta που οργανώθηκε από το δήμο Ηλιούπολης και που «ήταν αφιερωμένη στο περιβάλλον».
Αναρτήθηκαν κάποια πανό, μοιράστηκαν 2 κείμενα, τα οποία προστίθενται παρακάτω, κολλήθηκαν αφισάκια κι έγινε, υπό σχετική πίεση βέβαια, κάλεσμα από το μικρόφωνο του δήμου για την επόμενη συγκέντρωσή μας στις 11/6 στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης

Ο σκοπός ήταν να προπαγανδιστεί το ζήτημα της εναντίωσης στο νέο αυτοκινητόδρομο στον Υμηττό, που σχεδιάζεται από ΥΠΕΧΩΔΕ και εργολάβους, με τη συναίνεση του δήμου. Επίσης, η παρέμβαση αυτή αποσκοπούσε στο να καταστεί σαφές ότι η μετακίνηση στην πόλη με ποδήλατο δεν είναι ένα happening, η διοργάνωση του οποίου προσφέρει απλώς ένα φιλοπεριβαλλοντικό προσωπείο σε όποιον το επιχειρεί, στην περίπτωσή μας στο δήμο. Αντίθετα είναι υπόθεση καθημερινή και βέβαια και μια από τις λύσεις του κυκλοφοριακού. Οπότε, με την παρέμβαση αυτή, επαναλάβαμε το αίτημα για δημιουργία ποδηλατοδρόμων (και για ενίσχυση των δημόσιων Μ.Μ.Μ βέβαια), αντί για κινήσεις εντυπωσιασμού.



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΥΜΗΤΤΟΥ


ΤΕΤΑΡΤΗ 11/6 - κατά τις 18:30 - κεντρική πλατεία Ηλιούπολης


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: