16.6.09

Το έγκλημα έχει υπογραφή! / πορεία - συνέλευση


Πορεία
Τετάρτη 17/06 στη Γλυφάδα
συγκέντρωση: Τέρμα Αθανάτου 7:00μ.μ.Συνέλευση της επιτροπής Ηλιούπολης
Παρασκευή 19/06 8:15μ.μ.
στην Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης


[χθές, Τρίτη 16/6, πραγματοποιήθηκαν στην Ηλιούπολη κάποιες κινήσεις προπαγάνδισης της πορείας της Γλυφάδας και της επόμενης ανοιχτής συνέλευσής μας. Στη συνέχεια ακολουθεί το κείμενο-κάλεσμα που μοιράστηκε και κολλήθηκε]


Το έγκλημα έχει υπογραφή!

Συμπολίτες-ισσες,

Σήμερα γίναμε για μια ακόμα φορά μάρτυρες μίας ακόμη καταστροφής μεγάλης κλίμακας του Υμηττού. Είναι πλέον προφανές ότι κάθε χρόνο το βουνό σταδιακά καίγεται ή αποψιλώνεται, ενώ ότι καταστρέφεται αλλάζει ή στην καλύτερη απειλείται να αλλάξει χρήση.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μετά από κάθε μεγαλεπίβολο αναπτυξιακό σχέδιο έρχεται μια «φυσική καταστροφή» να ανοίξει το δρόμο για την υλοποίηση του. Κανείς δεν μπορεί πια να αμφισβητήσει ότι οι πυρκαγιές συνδέονται ευθέως με τα σχέδια που έχουν αποφασίσει. Από την καταστροφή της Πάρνηθας πρόπερσι, τις φωτιές στην περιοχή του Σακέτα στο Βύρωνα και τα Γλυκά Νερά πέρυσι, φέτος ήρθε και η σειρά της Τερψιθέας να πληρώσει ακριβά το τίμημα της ανάπτυξης και των σχεδιασμών τους, το τίμημα των νέων δρόμων του ΥΠΕΧΩΔΕ και του νέου ΠΔ «λεηλασίας» του Υμηττού, το τίμημα των κατασκευαστών που λυμαίνονται πάνω από τα καμένα, το τίμημα όλων όσων θέλουν την «αξιοποίηση» του βουνού προς όφελος τους…

Και ενώ η καλοκαιρινή περίοδος βρίσκεται στην αρχή της, είναι πολύ επίφοβο αν τα σχέδια των φυσικών και ηθικών εμπρηστών θα σταματήσουν εδώ. Από την άλλη μεριά, όλοι όσοι βιώνουμε αυτές τις καταστροφές, ανεξάρτητα από τις περιοχές που κατοικούμε, αλλά πάντα αγωνιζόμενοι για τη διάσωση του Υμηττού, πρέπει να αντιληφθούμε ότι μας συνδέουν αντίθετα συμφέροντα από αυτούς που καίνε τις ζωές μας. Από αυτούς που προσπαθούν να μας προτείνουν την «ανάπτυξη», ως τη μόνη εναλλακτική, στην οποία δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε όλοι.

Ήρθε πλέον η στιγμή να δούμε την αλήθεια κατάματα. Μια αλήθεια που είναι σκληρή για τους υπαίτιους και ακόμη σκληρότερη για εμάς, τη ζωή μας, τις γειτονιές μας και τη φύση.

Την αλήθεια που λέει ότι η φωτιά και η καταστροφή αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τους νέους αυτοκινητόδρομους του ΥΠΕΧΩΔΕ, για το νέο ΠΔ «λεηλασίας» του Υμηττού και για την προώθηση των συμφερόντων όλων όσων λυμαίνονται τον Υμηττό.

Την αλήθεια που λέει ότι το έργο των κυβερνήσεων, το στηρίζουν και οι δημοτικές αρχές, όπως της Ηλιούπολης που ψηφίζει υπέρ των νέων δρόμων και στην ουσία υπέρ και του ΠΔ καταστροφής του βουνού .

Την αλήθεια που λέει ότι σε όλη τη χώρα από τη μεγαλύτερη πόλη μέχρι το μικρότερο χωριό κάθε μικρός ή μεγάλος ελεύθερος χώρος αλλά και κάθε βουνό και κάθε παραλία, πρέπει να αποτελεί πεδίο κερδοφορίας για κάθε είδους κατασκευαστική, τουριστική και εμπορική δραστηριότητα, συνεπώς όταν τα δάση εμποδίζουν καίγονται, όταν τα βουνά εμποδίζουν ισοπεδώνονται και όταν οι κάτοικοι αντιστέκονται καταστέλλονται!

Συμπολίτες-ισσες,

Ο Υμηττός ακόμα καίγεται.
Το ερώτημα είναι αν θα επιτρέψουμε και την απόλυτη καταστροφή του που έρχεται.

Εμείς οι κάτοικοι μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!
Να αντισταθούμε!

- ΟΧΙ στους νέους αυτοκινητόδρομους
- Απόλυτη προστασία του Υμηττού – Απόσυρση κάθε χρήσης & εγκατάστασης
- Άμεση αναδάσωση των καμένων εκτάσεων

Μαζί με τις τοπικές επιτροπές καλούμε σε:

Πορεία την Τετάρτη 17/06 στην πόλη της Γλυφάδας (προσυγκέντρωση Τέρμα Αθανάτου 7:00μ.μ. – για μετάβαση με λεωφορείο: Α4 από Σύνταγμα και πλ. Καλογήρων)

Συνέλευση της επιτροπής Ηλιούπολης στην Κεντρική Πλατεία την Παρασκευή 19/06 8:15μ.μ.


επιτροπή Ηλιούπολης ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό
epitropilioupolis.blogspot.com

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: