19.5.08

H μετακίνηση με ποδήλατο δεν είναι happening





ΝΑΙ στους ποδηλατόδρομους στην πόλη

ΟΧΙ στους νέους αυτοκινητόδρομους στο βουνό


Η διοργάνωση του 1ου ποδηλατικού γύρου Ηλιούπολης και η αφιέρωση της εκδήλωσης αυτής στο περιβάλλον καταδεικνύουν την αντιφατικότητα της δημοτικής αρχής, η οποία από τη μία ισχυρίζεται ότι ακολουθεί φιλοπεριβαλλοντική πολιτική, ενώ από την άλλη δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να προωθήσει την κατασκευή μιας νέας περιφερειακής λεωφόρου στον Υμηττό.

Παράλληλα, εργολάβοι και ΥΠΕΧΩΔΕ μέσω και της λεηλασίας της φύσης (της όποιας τέλος πάντων φύσης έχει απομείνει) προωθούν με ολοένα και πιο καταστροφικές συνέπειες για τη ζωή μας τα διάφορα επιχειρηματικά τους σχέδια. Κάτι τέτοιο βρίσκει εφαρμογή στη γειτονιά μας, όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, και μέσω της επικείμενης κατασκευής ενός νέου αυτοκινητόδρομου στον Υμηττό, που προβάλλεται ως έργο απαραίτητο για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Ωστόσο,

ως κάτοικοι, αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα της προστασίας του Υμηττού, μη τρώγοντας το παραμύθι ότι το πρόβλημα του κυκλοφοριακού λύνεται με τους νέους δρόμους κι έχοντας επίγνωση της δύναμης που έχουμε στα χέρια μας, είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στα σχέδια τους, τόσο για τη νέα περιφερειακή του Υμηττού, όσο και για το γενικότερο κυκλοφοριακό μοντέλο που επιδιώκουν να επιβάλουν.

Με το ζήτημα της εναντίωσής μας στο νέο αυτό αυτοκινητόδρομο συνδέεται άμεσα και η μετακίνηση με ποδήλατο στην πόλη, καθώς όχι μόνο είναι φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και συμβάλει σε ένα βαθμό στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού. Για τους λόγους αυτούς, διεκδικούμε τη δημιουργία υποδομών για την ασφαλή μετακίνηση με ποδήλατο, κίνηση που θα κάνει και πιο ελκυστική την επιλογή αυτή εις βάρος της χρήσης του Ι.Χ., και να αφεθούν κατά μέρος οι ανούσιες κινήσεις εντυπωσιασμού. Και βέβαια να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε την αναγκαιότητα της ενίσχυσης των δημόσιων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο του Ι.Χ. που μας επιβάλλεται ως «μονόδρομος» για τις καθημερινές μας μετακινήσεις.









Δεν υπάρχουν σχόλια: