28.5.08

Μετά από πιέσεις της Επιτροπής: Δ.Σ. για την Περιφερειακή στην Ηλιούπολη


Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης πραγματοποίησαν μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Ενάντια στους Νέους Αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό
τη Δευτέρα 26 Μαϊου. Σκοπός της παρέμβασης, η τοποθέτηση των δημοτικών παρατάξεων και της δημοτικής αρχής στο φλέγον θέμα της κατασκευής της νέας Περιφερειακής Υμηττού. Εδώ και περίπου δύο μήνες, με επίσημο έγγραφό και αριθμό πρωτοκόλλου, η Επιτροπή, ζητούσε να μπει το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Η στάση της δημοτικής αρχής να μη φέρει το θέμα προς συζήτηση, μας ανάγκασε να παρέμβουμε δυναμικά.
Παρ’ ότι η διοίκηση του δήμου αρχικά εμφανίσθηκε αρνητική στο ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα, τελικώς υπαναχώρησε υπό το βάρος της πίεσης του συγκεντρωμένου κόσμου και όχι μόνο ενημέρωσε για τη πρόοδο του θέματος αλλά όρισε και Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα συζητηθεί αποκλειστικά το θέμα της Περιφερειακής Υμηττού.
Για ακόμα μια φορά, αποδείχτηκε πως η μαζικότητα του κινήματος, μπορεί να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα ακόμα και αν όλες οι προβλέψεις είναι αντίθετες.
Κατόπιν αυτού, καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους, να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου οι δημοτικές παρατάξεις θα πάρουν θέση επί του θέματος.
Επισημαίνεται ότι, τελικά, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το θέμα της νέας Περιφερειακής Λεωφόρου, ορίστηκε να γίνει στις 6 Ιουνίου στις 8μμ ,και όχι στις 11 Ιουνίου, όπως αρχικά είχε οριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: