26.5.09

Ανταπόκριση από την ποδηλατοπορεία για τη διάσωση του Υμηττού

.
Το Σάββατο 23 Μάη ύστερα από σχετικό κάλεσμα των ανατολικών ποδηλατών και των ποδηλατ-ισσ-ών έλαβε χώρα μια ποδηλατοπορεία για τη διάσωση του Υμηττού.

Η ποδηλατοπορεία, με συμμετοχή ίσως και διακοσίων ποδηλάτων ξεκίνησε κατά τη μία παρά από την είσοδο της Πανεπιστημιούπολης επί της Ούλωφ Πάλμε. Αρχικά πέρασε από την Καισαριανή, και αφού βγήκε στην Υμηττού, διέσχισε κεντρικά σημεία του Βύρωνα, του Υμηττού, της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης και κατέληξε στο Ελληνικό (στο ύψος του Praktiker). Ιδιαίτερα κατά τα πρώτα χιλιόμετρα ο παλμός ήταν ιδιαίτερα δυναμικός και φωνάχτηκαν αρκετά συνθήματα [τα κλασικά πλέον, αλλά και κάποια νέα]. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ποδηλατοπορείας μοιράζονταν κείμενα, πετάγονταν τρικάκια και γράφονταν συνθήματα.

Παράλληλα με την ποδηλατοπορεία, σε τρία σημεία της διαδρμής – στην πλατεία Καισαριανής, στην Αγορά Βύρωνα και στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης – αγωνιζόμενοι κάτοικοι από τις αντίστοιχες γειτονιές πραγματοποίησαν μικρές συγκεντρώσεις με ανάρτηση πανό και μοίρασμα κειμένων. Στο τέλος της ποδηλατοπορείας εμφανίστηκε και μίλησε για λίγο και ο δήμαρχος Ελληνικού.

Επιχειρώντας μια εκτίμηση, η ποδηλατοπορεία ήταν ιδιαίτερα καλή και δυναμική (υπήρξε και ιδιαίτερα θερμή υποδοχή από όσους βρέθηκαν στο δρόμο της) και συνείσφερε σημαντικά στον αγώνα ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους και την ευρύτερη λεηλασία του Υμηττού.
.














Δεν υπάρχουν σχόλια: