17.5.09

ανταπόκριση από τη συγκέντρωση-πορεία της 16ης Μάη

.
Ύστερα από αρχικό κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας αγώνα ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους και το νέο προεδρικό διάταγμα λεηλασίας του Υμηττού», στη οποία συμμετέχουν επιτροπές κατοίκων, ανοιχτές συνελεύσεις και αγωνιζόμενοι κάτοικοι από περιοχές γύρω από τον Υμηττό, πραγματοποιήθηκε εχθές (Σάββατο 16 Μάη) το μεσημέρι, με συμμετοχή 400 ατόμων περίπου, συγκέντρωση και πορεία ενάντια στους σχεδιασμούς υπεχωδε κι εργολάβων για το βουνό και τις γειτονιές μας.

[υπήρξε αυτόνομο κάλεσμα και από την "επιτροπή Ηλιούπολης ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό"]

Η αρχική συγκέντρωση έγινε στη συμβολή της Αλίμου-Κατεχάκη με την είσοδο του στρατοπέδου Σακέτα (στο ύψος του Βύρωνα), ακριβώς στην πλαγιά του Υμηττού όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ένας τεράστιος ανισόπεδος κόμβος («μια μακαρονάδα δρόμων», όπως εύστοχα έχει χαρακτηριστεί) – κομβικό σημείο του όλου σχεδιασμού των «νέων αυτοκινητόδρομων Αττικής».

Κατά τη μία το μεσημέρι, οι συγκεντρωμένοι, διακόπτοντας την κυκλοφορία, κατέλαβαν το ένα ρεύμα της υπάρχουσας περιφερειακής (αυτό που οδηγεί προς Μεσογείων) προκειμένου να ξεκινήσει η πορεία. Αφού διανύθηκαν κάποιες εκατοντάδες μέτρα επί της περιφερειακής, με αρκετό παλμό, η πορεία τελικά έστριψε αριστερά προς Καισαριανή (στο σημείο αυτό διεξήχθηκαν και κάποιες λεκτικές κυρίως διαμάχες με κάποιους αγανακτισμένους οδηγούς) και κινήθηκε προς το κέντρο της Καισαριανής. Αφού βγήκε στην Υμηττού, στη συνέχεια κινήθηκε προς το Βύρωνα, όπου και κατέληξε, αφού πέρασε από αρκετά κεντρικά σημεία του δήμου.

Μοιράστηκαν αρκετά κείμενα και γράφτηκαν αρκετά συνθήματα σε τοίχους και διαφημιστικά ταμπλό. Με ιδιαίτερο παλμό φωνάχτηκε και πλήθος …ευφάνταστων και λίγο πιο συνηθισμένων συνθημάτων. Κάποια από αυτά αναφέρονται στη συνέχεια:

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ - ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥΣ (Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ) ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ (ΦΤΑΣΕΙ) ΩΣ ΤΙΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΕΣ - ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΧΩΔΕΣ!!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ – ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ

ΥΠΕΧΩΔΕ – ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΟΝΤΑ – Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΤΑ

ΚΑΤΩ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ – ΥΠΕΧΩΔΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ [αναγραφόταν και σε ένα πανό]

[…και μερικά ακόμα]

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Καλή αντάμωση στις πλαγιές του βουνού και στους δρόμους των γειτονιών μας - ενάντια στους σχεδιασμούς υπεχωδε κι εργολάβων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: