27.1.09

ενημέρωση - συζήτηση

-
ως "επιτροπή Ηλιούπολης ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό", ενόψει και της αναγγελίας (από δημοσιεύματα στον τύπο) περί της «επικείμενης προκήρυξης και δημοπράτησης του έργου» και τις όλες διεργασίες που γίνονται για την τελική τοποθέτηση του «κόμβου της Ηλιούπολης», οργανώνουμε μία ακόμα εκδήλωση [ενημέρωση - συζήτηση] τη Δευτέρα στις 2 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο Ηλιούπολης.

-

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

-


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΧΩΔΕ

-


Διευκρίνιση για τα αναφερόμενα στην αφίσα: σύμφωνα με το σχέδιο που είχε επίσημα ανακοινωθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και σύμφωνα με τα αναλυτικότερα σχέδια που είχαμε αποσπάσει, ο κόμβος σύνδεσης της Ηλιούπολης θα βρισκόταν στην περιοχή της Αγίας Μαύρας. Κατά το Νοέμβρη πληροφορηθήκαμε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς του στα σύνορα Ηλιούπολης-Αργυρούπολης.


Κρίνουμε σκόπιμο να καταστήσουμε σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουμε στη λογική της διαπραγμάτευσης για το που θα βρίσκεται ο κόμβος σύνδεσης της σχεδιαζόμενης επέκτασης της δυτικής περιφερειακής λεωφόρου Υμηττού, δηλαδή ποια γειτονιά της ευρύτερης περιοχής θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος. Εμείς αντιπαλεύουμε την κατασκευή της ίδιας της λεωφόρου (άρα και κάθε κόμβου σύνδεσής της) καθώς και όλων των αυτοκινητόδρομων που προβλέπονται να γίνουν στον Υμηττό και τη λογική που τους διέπει (τους επιβάλει).
Δεν υπάρχουν σχόλια: