1.12.08

παρεμβάσεις στη δεντροφύτευση του ΣΚΑΙ στον Υμηττό για το ζήτημα των νέων αυτοκινητόδρομων
Την Κυριακή 30 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε από το ΣΚΑΙ, τον ΣΠΑΥ (Συνδεσμος Προστασίας και "Αναπτυξης" του Υμηττού) και το δήμο Βύρωνα με μεγάλη προσέλευση κόσμου μία δεντροφύτευση στον Υμηττό, στο ύψος του Βύρωνα.
Η δεντροφύτευση έγινε σε κομμάτι του βουνού που κάηκε το καλοκαίρι του 2007 και κοντά στο σημείο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ένας τεράστιος ανισόπεδος κόμβος (κόμβος Σακέτα), που θα αποτελεί τμήμα των νέων αυτοκινητόδρομων στον Υμηττό.
[να σημειωθεί ότι, συμπτωματικά ή μη, αποφεύχθηκε η όποια αναδάσωση στο επίμαχο σημείο]
Παράλληλα, στο χώρο όπου έγινε η αρχική συνάντηση για τη δεντροφύτευση βρέθηκαν και αρκετές από τις επιτροπές και πρωτοβουλίες κατοίκων, συλλογικότητες και άλλες ομαδοποιήσεις από τις γειτονιές γύρω από τον Υμηττό που συμμετέχουν στο αγώνα ενάντια στους αυτοκινητόδρομους αυτούς. Αναρτήθηκαν πολλά πανό και τα σχέδια των νέων αυτοκινητόδρομων που έχουν εδώ και καιρό διαρεύσει, μοιράστηκαν αρκετά κείμενα, μαζεύτηκαν υπογραφές ενώ από ντουντούκες έγιναν ενημερώσεις για τους σχεδιασμούς ΥΠΕΧΩΔΕ κι εργολάβων, προκλήσεις –προσκλήσεις- σε «τοπικούς άρχοντες» «για να λογοδοτήσουν» καθώς και καλέσματα προς τον κόσμο να πλαισιώσει τον αγώνα. Τέλος δεν έλειψαν και κάποια συνθήματα όπως, «αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις πλαγιές, οι δρόμοι τους θα φτάσουνε ως τις βουνοκορφές», «κανένας κόμβος σε τούτη την πλαγιά, να γίνει ανισόπεδος στο σπίτι του Σουφλια»,…

Περισσότερες φωτογραφίες και κείμενα στη σχετική δημοσίευση στο athens.indymedia.org : http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=931000Δεν υπάρχουν σχόλια: