20.8.09

συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις για την ανέγερση 36 κατοικιών εντός του στρατοπέδου στον Υμηττό

15/9/09

(από ΣΚΑΪ) Με απόφαση του ΣτΕ αναστέλλεται η ανέγερση κατοικιών στο στρατόπεδο Σακέτα στον Υμηττό μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης το Φεβρουάριο (η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 24 Φεβρουαρίου 2010) . Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι το στρατόπεδο Σακέτα βρίσκεται εντός της β’ ζώνης προστασίας του Υμηττού στην οποία απαγορεύεται η ανέγερση κατοικιών, ακόμη και εντός των στρατοπέδων


Αναβλήθηκε λόγω βροχής η προγραμματισμένη για 31/8 συναυλία έξω από τα στρατόπεδα Σακέτα. Η συναυλία θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 19.00 το απόγευμα [...ματαιώνεται οριστικά]

[κι ενώ αναμένεται η δημοσιοποίηση των όποιων κινήσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ και των λοιπών συντελεστών των «νέων αυτοκινητόδρομων»…]

27/8/09
Παγώνουν προσωρινά με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οικοδομικές εργασίες. Δεκτό έγινε επίσης το αίτημα του για την όσο το δυνατό πιο σύντομη εκδίκαση της αίτησης αναστολής εργασιών.

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 19.00 θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία στον κόμβο Σακέτα μπροστά από το πυροφυλάκιο με πρωτοβουλία του ΣΠΑΥ.

25/8/09
Συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου των στρατοπέδων Σακέτα στις 07.00 το πρωί από μέλη του ΣΠΑΥ, δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και κάποιων κατοίκων των περιοχών γύρω από τον Υμηττό.

24/8/09
Γίνονται εκ νέου προσφυγές στο ΣτΕ. [αυτή την φορά και από τον Κόνσουλα]

21/8/09
[από Βύρωνας.gr?: http://vironas.gr/press/archives/637 ]
Κινητοποίησεις αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΠΑΥ και ο Δήμος Βύρωνα.
"Διαμαρτυρόμαστε για την αυθαίρετη οικοδόμηση στον Υμηττό – Αποκλείουμε συμβολικά την είσοδο προς τα στρατόπεδα
Σακέτα, την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 7.00 το πρωί. "
[...]Μετά τη χθεσινή, έωλη και χωρίς λογική απόφαση του ΣτΕ, με την οποία δόθηκε το «πράσινο» φως για τη συνέχιση των εργασιών στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Σακέτα, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και ο Πρόεδρός του, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέρχεται και ζητάει την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προκειμένου να σταματήσουν τα έργα, ενώ ο ΣΠΑΥ και οι νομικοί του σύμβουλοι προσφεύγουν εκ νέου, τη Δευτέρα το πρωί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας προσωρινή διαταγή διακοπής των εργασιών.

20/8/09
Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) για την ακύρωση και την προσωρινή άρση των εργασιών κατασκευής 36 κατοικιών αξιωματικών του στρατού, στο πρώην στρατόπεδο Σακέτα στον Υμηττό.

Οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά…

το ζήτημα έχει γνωρίσει σχετικά ευρεία δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό

ενημέρωση από ΣΚΑΪ: http://www.skai.gr/articles/news/environment/Νασταματήσειηανέγερσητώρα/
.
ενημέρωση από Ελευθεροτυπία: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=74916

συνεχής ενημέρωση από Βύρωνας.gr : http://vironas.gr/press/archives/tag/%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B1

ανακοίνωση από το Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υμηττού: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: