5.2.09

Σε 15 μέρες τα τελικά σχέδια της περιφερειακής

Τον Υφυπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., κ. Ξανθόπουλο συνάντησαν οι Δήμαρχοι Αργυρούπολης, Ελληνικού και Αλίμου (Ευσταθιάδης, Κορτζίδης και Ορφανός αντίστοιχα) την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, παρουσία αντιπροσωπείας δημοτικών συμβούλων και φορέων των Δήμων Ηλιούπολης, Ελληνικού και Αργυρούπολης. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο δεν ήταν προγραμματισμένη αλλά η κινητοποίηση των τριών δήμων που πήγαν με δημότες -που αντιδρούν με τη χάραξη της επέκτασης της Περιφερειακής- στο κτίριο της Χαρ. Τρικούπη, ανάγκασε τους υπευθύνους να δεχθούν την αντιπροσωπεία των τριών Δήμων. Ο Υφυπουργός αφού αρχικά εξέφρασε τη στεναχώρια για τις συνεχείς οχλήσεις υποστήριξε πως δεν ήταν ανάγκη να γίνει η συνάντηση μιας και σε 15 μέρες αναμένεται να αποσταλούν οι τελικές μελέτες, τεχνικές και περιβαλλοντικές του έργου, στα γραφεία και των οχτώ εμπλεκόμενων Δήμων και θα επακολουθήσει δίμηνη διαβούλευση.
Ο κ. Ξανθόπουλος αναφερόμενος στην καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, τη δικαιολόγησε λέγοντας πως: «Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται σε ένα σωρό από θέματα που μας θέσατε (σ.σ. Οι Δήμαρχοι και οι φορείς) σε προηγούμενες συναντήσεις και ψάχναμε τις κατάλληλες τεχνικές λύσεις. Κάναμε δουλειά σε βάθος ώστε να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τις επιθυμίες σας». Ο Υφυπουργός μίλησε και για τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στους δήμους, χαρακτηρίζοντας της φρικτές, δικαιολογώντας την αξία που θα έχει το έργο για τη βελτίωση των συνθηκών, παρ' ότι παραδέχτηκε πως η παρέμβαση αυτή δε θα διαρκέσει... «αιώνια». Σχετικά με τα όσο είδαν το φως της δημοσιότητας για μετατόπιση του κόμβου της Αγίας Μαύρας (Ηλιούπολη) στο ΚΥΤ (Αργυρούπολη) δεν διέψευσε αλλά ούτε επιβεβαίωσε το γεγονός, προαναγγέλλοντας αλλαγές στα σχέδια που ξέραμε μέχρι σήμερα και ζητώντας την υπομονή όλων για 15 μέρες.
Τέλος, για τους κόμβους -που απασχόλησαν και αυτή τη συνάντηση- ο κ. Ξανθόπουλος δεν τόνισε κάτι καινούριο λέγοντας: «Θα απαντήσουμε υπεύθυνα όταν ανακοινωθούν οι μελέτες. Θα γίνει επιστημονικός διάλογος».
Μέλη της επιτροπής μας, παρευρέθηκαν στη συνάντηση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: