20.6.09

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ [ανταπόκριση]

.

Σήμερα, Σάββατο 20/6, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 12.30 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, ως μία απάντηση στον πρόσφατο εμπρησμό στον Υμηττό και τους σχεδιασμούς ΥΠΕΧΩΔΕ, εργολάβων και καταπατητών για το βουνό (αυτοκινητόδρομοι, ΠΔ «προστασίας του Υμηττού, ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Αττικής,…). Αναρτήθηκαν πανό, μοιράστηκαν κείμενα και φωνάχτηκαν αρκετά συνθήματα.

Στις 12.30μμ αποφασίστηκε από τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση να γίνει μια μαζική κάθοδος – μικρή πορεία – προς το Μοναστηράκι. Η πορεία κινήθηκε μέσω της Ερμού. Κατά τη διάρκειά της μοιράστηκαν πολλά κείμενα, ενώ φωνάζονταν συνεχόμενα και με ιδιαίτερο παλμό διάφορα συνθήματα.

Κάποια από τα συνθήματα:

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

ΥΠΕΧΩΔΕ – ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

…και διάφορα άλλα, από αυτά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό για το εν λόγω ζήτημα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

φωτογραφίες εδώ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1047075

17.6.09

νέα ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ [κάλεσμα]

.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

το ΣΑΒΒΑΤΟ

20 ΙΟΥΝΗ
στις 11.00 πμ
στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

[το κάλεσμα απευθύνεται (σχεδόν) από το σύνολο των ομαδοποιήσεων των αγωνιζόμενων κατοίκων – σε μάζεμα αρκετών συμμετεχόντων στην «επιτροπή Ηλιούπολης…» αποφασίσαμε να στηρίξουμε την εν λόγω συγκέντρωση (ουσιαστικά καλώντας κι εμείς) και να τρέξουμε το θέμα της προπαγάνδισής της]

από την πορεία στη Γλυφάδα

.
Με συμετοχή μέχρι και 200 ατόμων περίπου πραγματοποιήθηκε χθές, Τετάρτη 17/6, πορεία στην Άνω Γλυφάδα, ως άμεση απάντηση στον πρόσφατο εμπρησμό. Η πορεία ξεκίνησε από το τέρμα της Κ.Αθανάτου (πλησίον του σημείου από όπου ξεκίνησε η φωτιά) και κατέληξε στο υπό εξαφάνιση (με τη σχεδιαζόμενη κατασκευή ενός ανισόπεδου κόμβου) πάρκο στα σύνορά Αργυρούπολης, Ελληνικού και Γλυφάδας, όπου κι έλαβε χώρα ανοιχτή συζήτηση.

κάποια από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν:

ΦΩΤΙΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ,
Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ
ΥΠΕΧΩΔΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΥΠΕΧΩΔΕ – ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ,
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝ’ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ (ΠΛΑΓΙΕΣ)
Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΩΣ ΤΙΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ

ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ


16.6.09

Το έγκλημα έχει υπογραφή! / πορεία - συνέλευση


Πορεία
Τετάρτη 17/06 στη Γλυφάδα
συγκέντρωση: Τέρμα Αθανάτου 7:00μ.μ.























Συνέλευση της επιτροπής Ηλιούπολης
Παρασκευή 19/06 8:15μ.μ.
στην Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης


[χθές, Τρίτη 16/6, πραγματοποιήθηκαν στην Ηλιούπολη κάποιες κινήσεις προπαγάνδισης της πορείας της Γλυφάδας και της επόμενης ανοιχτής συνέλευσής μας. Στη συνέχεια ακολουθεί το κείμενο-κάλεσμα που μοιράστηκε και κολλήθηκε]


Το έγκλημα έχει υπογραφή!

Συμπολίτες-ισσες,

Σήμερα γίναμε για μια ακόμα φορά μάρτυρες μίας ακόμη καταστροφής μεγάλης κλίμακας του Υμηττού. Είναι πλέον προφανές ότι κάθε χρόνο το βουνό σταδιακά καίγεται ή αποψιλώνεται, ενώ ότι καταστρέφεται αλλάζει ή στην καλύτερη απειλείται να αλλάξει χρήση.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μετά από κάθε μεγαλεπίβολο αναπτυξιακό σχέδιο έρχεται μια «φυσική καταστροφή» να ανοίξει το δρόμο για την υλοποίηση του. Κανείς δεν μπορεί πια να αμφισβητήσει ότι οι πυρκαγιές συνδέονται ευθέως με τα σχέδια που έχουν αποφασίσει. Από την καταστροφή της Πάρνηθας πρόπερσι, τις φωτιές στην περιοχή του Σακέτα στο Βύρωνα και τα Γλυκά Νερά πέρυσι, φέτος ήρθε και η σειρά της Τερψιθέας να πληρώσει ακριβά το τίμημα της ανάπτυξης και των σχεδιασμών τους, το τίμημα των νέων δρόμων του ΥΠΕΧΩΔΕ και του νέου ΠΔ «λεηλασίας» του Υμηττού, το τίμημα των κατασκευαστών που λυμαίνονται πάνω από τα καμένα, το τίμημα όλων όσων θέλουν την «αξιοποίηση» του βουνού προς όφελος τους…

Και ενώ η καλοκαιρινή περίοδος βρίσκεται στην αρχή της, είναι πολύ επίφοβο αν τα σχέδια των φυσικών και ηθικών εμπρηστών θα σταματήσουν εδώ. Από την άλλη μεριά, όλοι όσοι βιώνουμε αυτές τις καταστροφές, ανεξάρτητα από τις περιοχές που κατοικούμε, αλλά πάντα αγωνιζόμενοι για τη διάσωση του Υμηττού, πρέπει να αντιληφθούμε ότι μας συνδέουν αντίθετα συμφέροντα από αυτούς που καίνε τις ζωές μας. Από αυτούς που προσπαθούν να μας προτείνουν την «ανάπτυξη», ως τη μόνη εναλλακτική, στην οποία δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε όλοι.

Ήρθε πλέον η στιγμή να δούμε την αλήθεια κατάματα. Μια αλήθεια που είναι σκληρή για τους υπαίτιους και ακόμη σκληρότερη για εμάς, τη ζωή μας, τις γειτονιές μας και τη φύση.

Την αλήθεια που λέει ότι η φωτιά και η καταστροφή αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τους νέους αυτοκινητόδρομους του ΥΠΕΧΩΔΕ, για το νέο ΠΔ «λεηλασίας» του Υμηττού και για την προώθηση των συμφερόντων όλων όσων λυμαίνονται τον Υμηττό.

Την αλήθεια που λέει ότι το έργο των κυβερνήσεων, το στηρίζουν και οι δημοτικές αρχές, όπως της Ηλιούπολης που ψηφίζει υπέρ των νέων δρόμων και στην ουσία υπέρ και του ΠΔ καταστροφής του βουνού .

Την αλήθεια που λέει ότι σε όλη τη χώρα από τη μεγαλύτερη πόλη μέχρι το μικρότερο χωριό κάθε μικρός ή μεγάλος ελεύθερος χώρος αλλά και κάθε βουνό και κάθε παραλία, πρέπει να αποτελεί πεδίο κερδοφορίας για κάθε είδους κατασκευαστική, τουριστική και εμπορική δραστηριότητα, συνεπώς όταν τα δάση εμποδίζουν καίγονται, όταν τα βουνά εμποδίζουν ισοπεδώνονται και όταν οι κάτοικοι αντιστέκονται καταστέλλονται!

Συμπολίτες-ισσες,

Ο Υμηττός ακόμα καίγεται.
Το ερώτημα είναι αν θα επιτρέψουμε και την απόλυτη καταστροφή του που έρχεται.

Εμείς οι κάτοικοι μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!
Να αντισταθούμε!

- ΟΧΙ στους νέους αυτοκινητόδρομους
- Απόλυτη προστασία του Υμηττού – Απόσυρση κάθε χρήσης & εγκατάστασης
- Άμεση αναδάσωση των καμένων εκτάσεων

Μαζί με τις τοπικές επιτροπές καλούμε σε:

Πορεία την Τετάρτη 17/06 στην πόλη της Γλυφάδας (προσυγκέντρωση Τέρμα Αθανάτου 7:00μ.μ. – για μετάβαση με λεωφορείο: Α4 από Σύνταγμα και πλ. Καλογήρων)

Συνέλευση της επιτροπής Ηλιούπολης στην Κεντρική Πλατεία την Παρασκευή 19/06 8:15μ.μ.


επιτροπή Ηλιούπολης ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό
epitropilioupolis.blogspot.com

.

15.6.09

15/6/09 - εμπρησμός - ενημέρωση - αντιδράσεις

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

για τον εμπρησμό (στις πλαγιές του Υμηττού στο ύψος της Ανω Γλυφάδας και της Βούλας)
[τα γεγονότα ακόμα τρέχουν – για κάθε αλλαγή θα υπάρξει άμεση ενημέρωση]
.

Δευτέρα απόγευμα – αρκετοί συναγωνιστές (και από την Ηλιούπολη και την «επιτροπή» μας) μαζεύτηκαν στη Γλυφάδα, πλησίον της φωτιάς – και από το μάζεμά τους αυτό προκύπτουν κάποιες άμεσες δράσεις.

Για την ερχόμενη Τετάρτη 17/6 το απόγευμα πρόκειται να καλεστεί πορεία στην Ανω Γλυφάδα. Το «ραντεβού» δίνεται στις 7.00 στο τέρμα της λεωφόρου Κ.Αθανάτου. [για μετάβαση με λεωφορείο: Α4 από Σύνταγμα και από πλ. Καλογήρων στη Δάφνη]

Το κύριο σημείο αιχμής θα είναι η τροποποίηση του προεδρικού διατάγματος «προστασίας» του Υμηττού και η ευρύτερη λεηλασία του βουνού.

-----------------------------------------

Η Τρίτη θα αφιερωθεί στην προπαγάνδιση της παραπάνω πορείας.
Στην Ηλιούπολη μια ομάδα γειτόνων-συναγωνιστών πρόκειται να περάσει από κεντρικά σημεία του δήμου και από κάποιες γειτονιές με ντουντούκες και κείμενα προκειμένου να γνωστοποιηθεί και να μαζικοποιηθεί η πορεία αυτή.

Όποιος μπορεί να προστρέξει στο αρχικό μάζεμα
στην κεντρική πλατεία στις 6.00 μμ.

[για επικοινωνία και συντονισμό μπορείτε να καλέσετε στο 6946904204 ή στο 6942920987]


-----------------------------------------
Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα για το ερχόμενο Σάββατο ενδέχεται να προκύψει και κεντρική πορεία – θα υπάρξει άμεση νέα ενημέρωση.
-----------------------------------------

επισης:




ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ


ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

(πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά) καταλήξαμε
σε τόπο, μέρα και ώρα για την επόμενη συνέλευση μας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/6 – 8.15 μμ – κεντρική πλατεία Ηλιούπολης
για τη συνδιαμόρφωση των επόμενων κινήσεών μας