26.5.09

Ανταπόκριση από την ποδηλατοπορεία για τη διάσωση του Υμηττού

.
Το Σάββατο 23 Μάη ύστερα από σχετικό κάλεσμα των ανατολικών ποδηλατών και των ποδηλατ-ισσ-ών έλαβε χώρα μια ποδηλατοπορεία για τη διάσωση του Υμηττού.

Η ποδηλατοπορεία, με συμμετοχή ίσως και διακοσίων ποδηλάτων ξεκίνησε κατά τη μία παρά από την είσοδο της Πανεπιστημιούπολης επί της Ούλωφ Πάλμε. Αρχικά πέρασε από την Καισαριανή, και αφού βγήκε στην Υμηττού, διέσχισε κεντρικά σημεία του Βύρωνα, του Υμηττού, της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης και κατέληξε στο Ελληνικό (στο ύψος του Praktiker). Ιδιαίτερα κατά τα πρώτα χιλιόμετρα ο παλμός ήταν ιδιαίτερα δυναμικός και φωνάχτηκαν αρκετά συνθήματα [τα κλασικά πλέον, αλλά και κάποια νέα]. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ποδηλατοπορείας μοιράζονταν κείμενα, πετάγονταν τρικάκια και γράφονταν συνθήματα.

Παράλληλα με την ποδηλατοπορεία, σε τρία σημεία της διαδρμής – στην πλατεία Καισαριανής, στην Αγορά Βύρωνα και στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης – αγωνιζόμενοι κάτοικοι από τις αντίστοιχες γειτονιές πραγματοποίησαν μικρές συγκεντρώσεις με ανάρτηση πανό και μοίρασμα κειμένων. Στο τέλος της ποδηλατοπορείας εμφανίστηκε και μίλησε για λίγο και ο δήμαρχος Ελληνικού.

Επιχειρώντας μια εκτίμηση, η ποδηλατοπορεία ήταν ιδιαίτερα καλή και δυναμική (υπήρξε και ιδιαίτερα θερμή υποδοχή από όσους βρέθηκαν στο δρόμο της) και συνείσφερε σημαντικά στον αγώνα ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους και την ευρύτερη λεηλασία του Υμηττού.
.














17.5.09

ανταπόκριση από τη συγκέντρωση-πορεία της 16ης Μάη

.
Ύστερα από αρχικό κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας αγώνα ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους και το νέο προεδρικό διάταγμα λεηλασίας του Υμηττού», στη οποία συμμετέχουν επιτροπές κατοίκων, ανοιχτές συνελεύσεις και αγωνιζόμενοι κάτοικοι από περιοχές γύρω από τον Υμηττό, πραγματοποιήθηκε εχθές (Σάββατο 16 Μάη) το μεσημέρι, με συμμετοχή 400 ατόμων περίπου, συγκέντρωση και πορεία ενάντια στους σχεδιασμούς υπεχωδε κι εργολάβων για το βουνό και τις γειτονιές μας.

[υπήρξε αυτόνομο κάλεσμα και από την "επιτροπή Ηλιούπολης ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό"]

Η αρχική συγκέντρωση έγινε στη συμβολή της Αλίμου-Κατεχάκη με την είσοδο του στρατοπέδου Σακέτα (στο ύψος του Βύρωνα), ακριβώς στην πλαγιά του Υμηττού όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ένας τεράστιος ανισόπεδος κόμβος («μια μακαρονάδα δρόμων», όπως εύστοχα έχει χαρακτηριστεί) – κομβικό σημείο του όλου σχεδιασμού των «νέων αυτοκινητόδρομων Αττικής».

Κατά τη μία το μεσημέρι, οι συγκεντρωμένοι, διακόπτοντας την κυκλοφορία, κατέλαβαν το ένα ρεύμα της υπάρχουσας περιφερειακής (αυτό που οδηγεί προς Μεσογείων) προκειμένου να ξεκινήσει η πορεία. Αφού διανύθηκαν κάποιες εκατοντάδες μέτρα επί της περιφερειακής, με αρκετό παλμό, η πορεία τελικά έστριψε αριστερά προς Καισαριανή (στο σημείο αυτό διεξήχθηκαν και κάποιες λεκτικές κυρίως διαμάχες με κάποιους αγανακτισμένους οδηγούς) και κινήθηκε προς το κέντρο της Καισαριανής. Αφού βγήκε στην Υμηττού, στη συνέχεια κινήθηκε προς το Βύρωνα, όπου και κατέληξε, αφού πέρασε από αρκετά κεντρικά σημεία του δήμου.

Μοιράστηκαν αρκετά κείμενα και γράφτηκαν αρκετά συνθήματα σε τοίχους και διαφημιστικά ταμπλό. Με ιδιαίτερο παλμό φωνάχτηκε και πλήθος …ευφάνταστων και λίγο πιο συνηθισμένων συνθημάτων. Κάποια από αυτά αναφέρονται στη συνέχεια:

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ - ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥΣ (Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ) ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ (ΦΤΑΣΕΙ) ΩΣ ΤΙΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΕΣ - ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΧΩΔΕΣ!!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ – ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ

ΥΠΕΧΩΔΕ – ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΟΝΤΑ – Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΤΑ

ΚΑΤΩ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ – ΥΠΕΧΩΔΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ [αναγραφόταν και σε ένα πανό]

[…και μερικά ακόμα]

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Καλή αντάμωση στις πλαγιές του βουνού και στους δρόμους των γειτονιών μας - ενάντια στους σχεδιασμούς υπεχωδε κι εργολάβων!

9.5.09

ΠΟΡΕΙΑ από τον "κόμβο Σακέτα" [κάλεσμα]


Για το ερχόμενο Σάββατο 16 Μαϊου - η "επιτροπή Ηλιούπολης ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό" καλεί σε νέα πορεία εναντια στους σχεδιασμούς υπεχωδε κι εργολάβων.

[η πορεία πρωτοκαλέστηκε από την "Πρωτοβουλία αγώνα ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους και το νέο προεδρικό διάταγμα λεηλασίας του Υμηττού", στην οποία συμμετέχουν επιτροπές κατοίκων, ανοιχτές συνελεύσεις και αγωνιστές από τις γειτονιές γύρω από τον Υμηττό]

συγκέντρωση:
στις 12 το μεσημέρι
στο σχεδιαζόμενο "κόμβο Σακέτα"

προσυγκέντρωση Ηλιούπολης:
στις 11.00 π.μ. στο πάρκο Αναστάσεως

[Αναστάσεως και Κατεχάκη (για λεπτομέρειες βλ. παρακάτω)]
για να πορευτούμε όλοι μαζί μέχρι το σημείο συγκέντρωσης
.
για το σημείο συγκέντρωσης:
είσοδος Σακέτα - Κουταλάς (επί της Αλίμου-Κατεχάκη, στο ύψος του Βύρωνα)
για μεταβαση με λεωφορείο: 204 από Ακαδημίας [link]
.
για το σημείο προσυγκέντρωσης Ηλιούπολης:
[θα υπάρξουν και άλλες προσυγκεντρώσεις - σε άλλες γειτονιές]
πάρκο Αναστάσεως [στη συμβολή της Κατεχάκη με την οδό Αναστάσεως (ο δρόμος που οδηγεί προς το νεκροταφείο Ηλιούπολης και την Αγία Μαύρα) - πριν τη μεγάλη ανηφόρα του Καρέα ]
για μετάβαση με λεωφορείο:
206 από Ακαδημίας και από Δάφνη (πλατεία Καλογήρων)
216 από μετρό Αλέκος Παναγούλης (Αγιος Δημήτριος)


8.5.09

ποδηλατοπορεία Αθήνας - 10/5 - προπαγάνδιση του αγώνα ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους


κατά την ποδηλατοπορεία της Αθήνας της 10ης Μάη από μια πραγματικά ολιγομελή ομάδα ατόμων απο την "επιτροπή Ηλιούπολης..." επιχειρήθηκε να προπαγανδιστεί ο αγώνας ενάντια στους "Νέους Αυτοκινητόδρομους" και η πορεία της 16ης Μάη.

[αναρτήθηκε πανό, τοποθετήθηκαν πλακάτ σε ποδήλατα και μοιράστηκε ένα "κάλεσμα σε αγώνα..."]



[το "κάλεσμα..." που μοιράστηκε]
























...
Η ποδηλατοπορεία της Αθήνας καλέστηκε - οργανώθηκε από την ομάδα «Ποδηλάτ-ισσ-ες».
«Διεκδικούμε βιώσιμες πόλεις…
… ποδήλατο, περπάτημα, μέσα μαζικής μεταφοράς»

(το σύνθημα της αφίσας που καλουσε στην πδηλατοπορεία)

επίσης:
από τους "Ανατολικούς Ποδηλάτες"
καλείται ποδηλατοπορεία ενάντια στους νέους Αυτοκινητόδρομους
το Σάββατο 23 Μαίου στις 12:00
από την είσοδο της Πανεπιστημιουπολης
Προσυγκέντρωση: Σύνταγμα 11:00


7.5.09

τελική απόφαση "δήμου Ηλιούπολης"...

.
κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης την Τρίτη 28/4 με τα "ΝΑΙ" μόνο της δημοτικής αρχής ο "δήμος Ηλιούπολης" είναι πλέον και επίσημα υπέρ των νέων αυτοκινητόδρομων...

... ας κάνουμε πράξη τα λεγόμενα και τα γραφόμενα μας.
Να μας βρουν όλοι τους απέναντί τους!


[θα ακολουθήσει ενημέρωση για τη στάση όλων των δήμων και των φορέων όπως έχει διαμορφωθεί ως τώρα)